maanantai 19. lokakuuta 2015

Lähimetsän boulderit

Viikko sitten avattiin Samin kanssa neljä boulder-ongelmaa meidän lähimetsään. Käytännössä Sami teki kolme reittiä kallion vasempaan laitaan ja minä projektoin koko puolitoista tuntisen omaa reittiäni.

Viime sunnuntaina oli jälleen aikaa palata projektini pariin, joten lähdimme koko perheen voimalla kallion luo eväsretkelle. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että Elina ja Aaro söivät aluksi eväitä ja minä projektoin reittiäni.

Edellisviikonlopun projektointi jatkuu
Pari ensimmäistä yritystä ei vieläkään vienyt reitin päälle, mutta tilannetta hetken keksin kanssa katsonut Aaro päätti tässä vaiheessa, että nyt olisi hänen vuoro yrittää. Ja mikäpä minä olin siihen vastaan väittämään, otin siis pikku-jätkää kainaloista kiinni ja autoin reittiä ylöspäin. Yhteispelillä pääsimmekin niin ylös kuin minulla riitti käsissä pituutta.

Aaron vuoro
Pienellä auttamisella pikku-jätkän nousu etenee hyvin.
Sitten oli taas minun vuoro koittaa nousua ja parin yrityksen jälkeen reitti menikin. Taisin siis saada sen verran pointtereita Aaron noususta, että sain omankin sekvenssini kuntoon. Reitille tuli asiaan kuuluvasti nimeksi "Aaron vuoro" ja gradi voisi olla 5C.

Siitä se meni, kun vähän ihmetteli.
Aaron seuraavaksi reitiksi valitsimme matalimman kohdan kalliosta, jossa pystyin auttamaan hänet ylös asti ja sitten tulemaan samasta kohdasta tennareilla perässä. Kallion päälle päästyämme ihmettelimme tilannetta vähän aikaa minkä jälkeen kiersimme takakautta alas.


Aaron reitti nousee pienellä avustuksella.
Reitti kiivetty ja isä seuraa.

Vielä viimeisenä reittinä nousin Samin viikko sitten avaaman kallion puolessa välissä olevan kolmion mallisen reitin, joka nousi muutaman yrityksen jälkeen. Sille voisi antaa gradiksi 5B.


Toppauskuva
Lopuksi kiipesimme vielä Aaron kanssa helposta kohdasta ylös, minkä jälkeen olimme olleet kalliolla noin tunnin ja oli aika palata takaisin kotiin. Yksi reitti kalliolla jäi vielä nousematta, minkä lisäksi "Aaron vuoron" voisi varmaan päästä ylös eliminoimalla yhden hieman reitin sivussa olevan jalkaotteen. Näitä variaatioita voi sitten alkaa treenamaan aikaisin ensi keväänä, sillä kallio on etelään päin ja kuivuu toivottavasti hyvissä ajoin.

Koko kesän uumoilin lähi-bouldereiden tekoa, mutta onneksi reitit ehti tehdä vielä lokakuussa. Nyt meillä on lähimmät kiipeilykalliot noin neljän sadan metrin päässä takapihan portista ja lähialueella on paljon potenttiaalisia kiviä odottamassa ensi kesää.

Syys-boulderointi on kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti