tiistai 14. helmikuuta 2017

Ahkiotesti lähilammella

Kuukauden päästä pitäisi lähteä pitkästä aikaa hiihtämään Inarijärvelle. Matka pohjoiseen taitetaan tällä kertaa lentäen ja suurimman osan varusteista sekä ahkiot tuo matkahuolto. Tämä oli siis mitä parhain tekosyy tehdä uusi kevyempi ahkio, jota olin muutenkin jo pidemmän aikaa haikaillut.

Uusi ahkio tuli valmiiksi viikko sitten, joten pitihän sitä lähteä viime viikonloppuna kokeilemaan. Ja mikä olisi parempi tapa koeajaa järven selälle tarkoitettu ahkio kuin pieni eväsretki meidän lähilammelle.

Pakkasimme siis eväät reppuun ja Aaro lähti mukaan ahkion painoksi ja retkiseuraksi. Reissun logistiikka oli tällä kertaa onneksi todella helppo. Ahkio ja sukset vain kotitien kääntöpaikalta lähtevän polun päähän ja reissu pääsi alkamaan.

Ahkio toimii
Ensimmäiset parisataa metriä oli ylämäkeä, joka meni pitopohjaisilla suksilla sangen joutuisaan. Sen jälkeen alkoi pitkä alamäki, jonka tulin auraten alas, ettei vauhti olisi liikaa kiihtynyt. Sitten olimmekin jo lammen rannassa. Hiihdin vielä lammen ympäri ja samalla sain rauhassa tutkailla miten hienoja mökkejä ihmisillä on vain muutaman kilometrin päässä Espoon keskustasta.



Jääpuikkojen ihmettelyä

Lammen kierrettyämme oli aika reissun tärkeimmälle annille eli evästauolle. Ennen syöntiä Aaro halusi leikkiä, joten kävimme läpi pari Nexo knight taistelua sekä ihmettelimme hieman viereisen kallion jääpuikkoja. Oikeastaan Aaro keskittyi enemmän puikkoihin ja minä itse kallion pintaan muodostuneeseen ohueen jääkerrokseen. Tässä olisi siis seuraavalle lähijääkiipeilylle mahdollinen kohde. Ei seinämään ruuveja saisi, mutta yläköydellä se olisi kiivettävissä.

Sitten oli eväiden aika, joten istuimme ahkioon ja söimme eväsleivät sekä suklaarusinoita. Kyytipoikana toimi tietenkin kaakao.

Eväät syöty

Syötyämme oli aika kerätä tavarat reppuun. Aaro pääsi jälleen ahkioon viltin alle, minä laitoin sukset jalkaan ja lähdin vetämään meitä kotia kohti.

Kotia kohti

Eväsretkemme kesti noin puolitoista tuntia ja sen jälkeen uskon vahvasti ahkion ja vetäjän olevan valmiita pohjoisen reissuun. Tai ehkä sitä voisi vielä muutaman kerran käydä hiihtämässä jos lunta vain riittää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti