perjantai 10. lokakuuta 2014

Lofootit - Kolmas kiipeilypäivä

Kaksi ja puoli kuukautta Lofoottien reissun jälkeen on viimein aika kirjoittaa viimeinen teksti. Mitään ihmeempää syytä pitkälle välille ei ole. Ei ole vain ehtinyt / jaksanut / saanut aikaiseksi.

Gollumin kiivettyä oli reissu allekirjoittaneen osalta käytännössä nähty. Halusin nousta pari hienoa multi-pitch reittiä ja ne olin nyt kiivennyt. Kelit suosivat yhä, mutta enää en ollut valmis lähtemään pitkälle reitille köyden terävään päähän. Muutaman päivän levon jälkeen se olisi saattanut olla vaihtoehto, mutta niin paljoa ei aikaakaan enää ollut.

Keskiviikkona pidimme siis lepopäivän Svolvaerin kaupungissa. Päivä meni mukavasti kaupunkiin tutustuessa, kylmästä oluesta nauttiessa ja ihmisten ilmoilla syömässä käydessä. Niin ja tutustuimme myös paikalliseen historiaan museossa. Hieno ja rento päivä kaiken kaikkiaan.

Gollumin jälkeen ei varusteiden välppäys kiinnostanut. Seuraavan päivän peräkontti näytti tältä.

Torstaina oli sitten viimeinen kiipeilypäivä. Tällä kertaa emme lähteneet merta edemmäksi kalaan vaan kävelimme aamusta Paradisetin kiipeilyalueelle, josta löytyy paljon lyhyitä reittejä. Päivän aikana tuli kiivettyä neljää reittiä. Sami sai kaksi hienoa onsightia ja minä yhden, sekä siihen päälle tuli otettua vielä yhdet pakit.

Sami aloittaa päivän Butter Balls:lla.

Minä ja Butter fingers. Aivan loistava vitosen halkeama.

Maisema Butter fingersin päältä leirintäalueelle päin.

Ja merelle päin.

Samin toinen liidi, Too Wide for Paradise. Hieno ja mukava halkeama. Juuri sopivan rento lopetus reissulle.

Serkukset pitävät hauskaa viimeisenä iltana.

Perjantaina oli sitten aika purkaa leirin ja lähteä kotia kohti. Omalla kohdalla matka kesti kaksi päivää. Samilla reilut parikymmentä päivää.

Lapin portti. Ei sitten huomattu tätä muodostelmaa pohjoiseen päin ajaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti