maanantai 4. syyskuuta 2017

Uusi reitti kirjastolle

Meille on tullut Aaron kanssa perinteeksi kävellä lähikirjastolle noin kerran kuukaudessa. Tämä on hyvä tapa lainata uusia kirjoja, sillä silloin saamme samaan hintaan aamupäiväulkoilut. Reissu tehdään aina viikonloppuna, koska kirjaston oven saa auki avainkoodilla.


Muutaman kerran olemme kävelleet myös paluumatkan, mutta yleensä Elina ja Iisa tulevat autolla  kirjastolle, joten pääsemme kotiin heidän kyydillä. Viimeiset pari vuotta olemme käyttäneet samaa leveää uraa kirjastokävelyyn, mutta tänä keväänä löysin juoksulenkillä uuden polun, josta tuli saman tien kummankin lempireitti.

Alkumatka kuljetaan leveää uraa
Uusi reitti kulkee ensimmäisen alamäen verran samaa uraa kuin edellinenkin, mutta sitten ei lähdetäkkään vasempaan josta löytyy seuraava jyrkkä alamäki vaan käännytään vastakkaiseen suuntaan.

Reitin hankalin osuus.

Ensimmäiset pari sataa metriä kuljetaan vielä leveää uraa, mutta sitten siirrytään hyvin kostealle osuudelle, jonka yli pitää mennä ohuista puista tehtyä "siltaa" pitkin. Tämän jälkeen noustaan ylemmäksi ja loppumatka kävellään hienoa polkua pitkin.

Vähän ylämäen jälkeen saavutaan isolle kivelle, jonka päälle yleensä kiipeämme. Jos meillä on pienet eväät mukana, niin ne nautitaan kivellä istuen.

Eväät isolla kivellä istuen.


Tätä polkua kulkee mielellään.

Piilopaikka reitin varrella
Kallioista maisemaa
Polku jatkuu vielä vähän matkaa kalliolla kiemurrellen ja sitten saavutaan Aaron tulevan koulun rakennustyömaan.  Metsäreitti alkaa olla lopuillaan tässä vaiheessa, joten on aika laskeutua pitkä alamäki koulun kentälle ja sitten pitää vielä nousta vastakkainen mäki kirjastolle.

Uusi koulu nousee polun viereen.


Viimeinen alamäki koulun kentälle.

Muistan juosseeni reitin reiluun kymmeneen minuuttiin, mutta Aaron kanssa käytämme siihen aina vajaan tunnin. Tietenkään kulkumme ei ole koskaan niin suoraviivaista, mitä tekstini antaa ymmärtää. Hyvään metsäretkeen kun kuuluu eväiden ja kävelyn lisäksi myös käpyjen keräystä, salapoliisitehtäviä, Nexo knight seikkailuja ja paljon muuta asiaan kuuluvaa aktiviteettia.


Portaat ylös ja jälleen on yksi kirjastoretki käveltynä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti