torstai 21. maaliskuuta 2013

Uusi kamera ja päiväretki Nuuksiossa

Olympoksen iskunkestävä kamerani on mitä parhain mukana kannettava. Sitä ei tarvitse varoa ja se menee mukavasti taskuun. Sateellakin sillä ottaa mielellään kuvia ilman huolta kosteuden pääsystä sisään. Huonona puolena kamerassa sitten onkin, että sillä otetut kuvat ovat todella huonolaatuisia. Tämän piirteen kanssa olen kuitenkin pystynyt jostain kumman syystä elämään jo useamman vuoden, mutta tämän talven aikana kuppi meni lopullisesti nurin. Eihän kuvien räpsimisessä kameralla, jonka lopputulokseen ei ole koskaan tyytyväinen, ole mitään mieltä.

Pitkällisen googlaamisen ja konsultoituani ihmisten kanssa, jotka tietävät kameroista, päädyin Panasonicin Lumix DMC-GF5 malliin. Mini-järkkärihän on mitä mainioin minun käyttööni. Se on kooltaan pieni ja siinä on automatiikka joka on tarkoitettu ihmiselle, jota ei kameran säädöt juurikaan kiinnosta. Vielä kun ostan kameraan pannukakku objektiivin, niin se kulkee todella hyvin mukana.

Viime torstaina pääsin nauttimaan aurinkoisesta säästä ja uuden kameran kokeilemisesta Nuuksiossa. Reitiksi valitsin kahdeksan kilometrin mittaisen Korpinkierroksen.


Mustalammen itäpuolelta tulipaikoille päin.
Tietenkin Leekosta ja Paavosta piti ottaa pari kuvaa.
Maisemaa Rajakallion päältä
Yritän kuvata hämärämpää polkua ja aurinkoista aukiota.




Makkaraa ei tällä kertaa paistettu, mutta pitihän ne kahvit silti juoda.
Mustalampi tulipaikalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti