maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kevään ensimmäiset yläköysittelyt

- Tänään tuntuu, että kulkuset olisivat tavallistakin pienemmät.
- Nekö voivat vielä pienentyä?
Siinäpä hyvä summaus kauden ensimmäisestä köysikiipeilykerrasta.

Ei lauantai nyt ihan harakoille mennyt, mutta liidaamaan en itseäni saanut. Jotenkin oli liian kylmä, liian laiska, ja ennen kaikkea liian epävarma olo. Kotoa lähtiessä ei tällaisesta ollut vielä mitään tietoa, mutta niin nuo ajatukset vain nousivat pintaan puhdistaessani Januksen laittamia varmistuksia Rullaportaista. Kahta 5- reittiä katselin iltapäivän aikana useampaankin kertaan sillä silmällä, mutta trädivarusteet pysyivät repussa.

Yläköydellä tuli onneksi kiivettyä useampikin reitti. Spidermanin yläköysi-kokeilussa ensimmäinen nousu jäi kruksi kohdassa kesken, mutta uusi yritys Januksen nousun beetoilla vei lopulta ylös asti. Vaikka siinäkin meinasi puhti lopussa loppua kesken. Rollareille pitää kyllä palata kevään aikana, jotta reitti saisi vielä pari lisäyritystä.

Voimat vieneen Spidermanin jälkeen oli vuorossa Carte d'Or. Reitin alku ei avautunut sitten alkuunkaan ja hyvät ehdotuksetkin jätin käytännössä kokeilematta. Lopulta kiersin reitille sitten Rullaportaiden kautta minkä jälkeen loppu meni joten kuten siksakkaavia otteitta seuratessa. Reitiltä jäi hyvin samantyylinen maku kuin Krybtosta Nuuksiossa. Saa nähdä tuleeko sitä tulevilla kerroilla kokeiltua vähän lisää.

Loppuun kakkostelin vielä Rap Rap 6-:n. Senkin alku meinasi olla ylivoimainen, mutta kallion päällä palelevan varmistajan vinkit auttoivat seinälle. Sen jälkeen reitti meni sangen nätisti. Viimeisen pultin jälkeinen osuus oli kyllä mielenkiintoinen. Reitin päällä ei ollut ankkuria vaan minut varmistettiin viereisen reitin ankkurilta. Jos olisin livennyt kiivetessä, niin olisin saanut ihan kunnon heijarit. Mitään ei onneksi tapahtunut, joten toppiin pääsin ongelmitta.

Niin tuli saatua myös köysikiipeilykausi avattua. Vaikka päivän saavutukset jäivät valjuiksi, niin oli silti mukava saada jo maaliskuussa kätensä kallion hakeamiin, listoille ja kahvoille.

Kauden ensimmäinen köysipäivä pulkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti