sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Maaliskuista boulderointia

Tätä kirjoittaessani maa on taas valkea ja lisää lunta satelee rauhakseltaan. Pari päivää sitten tilanne oli kuitenkin aivan toinen, kun koko viikon jatkunut auringonpaiste oli sulattamassa viimeisiäkin lumia.

Kiville olisi siis päässyt jo maanantaina, mutta muiden kiireiden vuoksi ehdittiin Samin kanssa kiipeämään vasta perjantaina. Paikaksi valittiin Kivihaka, joka ei ole ehkä kiipeilyllisesti pääkaupunkiseudun mielenkiintoisimpiä tai kauneimpia, mutta varmasti kuiva aurinkoisesta sijainnistaan johtuen.

Kivihaassa olen halunnut käydä jo ensimmäisestä boulderointikesästä eli vuodesta 2006 asti, sillä siellä näytti topon mukaan olevan erittäin helppoja reittejä. Nyt kun sinne viimein ehdin kahdeksan vuotta myöhemmin sain huomata reittien greidien olevan melko kaukana totuudesta. Omasta mielestäni jokaisen reitin greidiin voisi lisätä ykkösen, jolloin ne olisivat hieman lähempänä totuutta.

Omalla kohdallani en ole niin yllättynyt, että 4+ reitti vaatii useamman yrityksen noustakseen, sillä talven aikana tuli käytyä ehkä puolen kymmentä kertaa sisällä kiipeämässä. Mutta kun myös Sami joutui näkemään vaivaa reittien eteen, niin kyllä minä niiden vaikeutta vähän ylöspäin nostaisin.

Perjantaina kivi oli kuivaa.

Kaiken kaikkiaan perjantaista tuli nätti parituntinen boulderilla ja niin tuli kesäkausin hetkellisesti aloitettua. Saa nähdä tuleeko Kivihakaan palattua kesän aikana, sillä pari reittiä jäi hieman kaivertamaan mieltä. Onhan sinne kyllä niin helppo lähestyminen, että nopea pyörähdys saattaa tulla tehtyä jossain vaiheessa.

Tikkilistaan tuli perjantaina saatua useampi reitti, mutta niiden greideillä ei paljoa leuhoteta: Hopeakivi (3), Claw marks (4), Pintteli (3), Mantteli (4), Yaminix (4+), Imolax variation (4+) ja Yasarix (4).
Sami lähetti näiden lisäksi vielä yhden reitin: Pihdit (4+).


Lauantaiaamuna keli oli muuttunut melko radikaalisti, mikä ei Leekoa ja Paavoa ainakaan haitannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti